رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان خبر داد: برگزاری دوره‌های تک‌پودمان شغل‌محور/ دانش‌آموختگی ۶ هزار نفر تاکنون

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به دانش‌آموختگی حدود ۶ هزار دانشجو از این مرکز، از برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های تک‌پودمان کوتاه‌مدت مهارت‌محور و شغل‌محور در برنامه ششم توسعه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، علی اثنی‌عشری با اشاره به تاسیس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان از سال ۱۳۷۷ و آغاز پذیرش دانشجو در این مرکز با ۷۰ دانشجو در ۲ رشته کاردانی نرم‌افزار کامپبوتر و نرم‌افزار سیستم، اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی با هدف توسعه آموزش عالی و با توجه به ظرفیت‌های اشتغال استان آغاز به کار کرد و تاکنون حدود ۶ هزار دانشجو از این مرکز فارغ‌التحصیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ رشته کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در این مرکز ارائه می‌شود، گفت: مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان اولین و بزرگ‌ترین مرکز علمی کاربردی استان با زیربنای حدود چهار هزار مترمربع و امکانات و تجهیزات مختلفی ازجمله سایت‌های کامپیوتر، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های برق و شیمی، کلاس‌های هوشمند، سالن اجتماعات و آمفی‌تئاتر، سالن مطالعه، کتابخانه و … است.

رییس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو در ۲۲ رشته در حوزه‌های کامپیوتر و فناوری اطلاعات، شیمی، مترجمی زبان، حسابداری و حقوق در این مرکز تحصیل می‌کنند و حوزه پزشکی و تجهیزات پزشکی نیز با عنوان «تجهیزات پزشکی اتاق عمل» از مهرماه به حیطه‌های فعالیت مرکز افزوده خواهد شد.

اثنی‌عشری با بیان اینکه برای اولین‌بار بین مراکز علمی کاربردی کشور رشته تجهیزات پزشکی اتاق عمل در مرکز اهواز راه‌اندازی می‌شود، گفت: همچنین در سطح خوزستان و منطقه جنوب‌غرب کشور اولین مرکزی هستیم که در این حوزه فعالیت می‌کنیم. با توجه به زیرساخت‌های جهاد دانشگاهی استان، مرکز درمان ناباروری و آزمایشگاه‌های مرکز توانستیم مجوز راه‌اندازی این رشته را در مقطع کاردانی اخذ کنیم و ان‌شاءالله در سال آینده در سطح کارشناسی و رشته‌های متناسب با آن، گسترش می‌یابد.

وی درخصوص ماموریت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه کارآفرینی و اشتغال و پیگیری این اهداف در مرکز علمی کاربردی، اظهار کرد: هدف دانشگاه علمی کاربردی تربیت دانشجوی مهارت‌محور است که بتواند باتوجه به مهارت خود شغل مستقلی ایجاد کند و به‌عنوان یک دانشگاه نسل سوم و کارآفرین با ارائه پنج واحد درس کارورزی و کاربینی در دوره کاردانی و همین تعداد واحد درسی در دوره کارشناسی روی این مساله مانور می‌دهد.

اثنی‌عشری افزود: در واقع باتوجه به اسم دانشگاه، رویکرد آن آموزش علم در کنار مهارت است و این موضوع با اهداف جهاد دانشگاهی مبنی بر مهارت‌محوری و ارتقاء سطح مهارت دانشجویان کاملا منطبق است. دانشگاه علمی کاربردی با توجه به اهداف مهارت‌محوری آن، تک‌دانشگاهی است که تعداد واحدهای کارورزی و کاربینی دانشجویان را در دوره‌های کاردانی و کارشناسی افزایش داده و این تعداد واحد کارورزی یک استثنا در سطح دانشگاه‌های کشور است که با هدف آشنایی دانشجو با محیط اشتغال انجام شده است.

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان خاطرنشان کرد: این رویکرد برای همه رشته‌ها اعم از فنی و نظری مانند حقوق، حسابداری، مترجمی زبان و … یکسان است و همه دانشجویان موظف هستند که این واحدها را بگذرانند.

اثنی‌عشری با اشاره به نگاه خاص دانشگاه علمی کاربردی به دانشجویان شاغل، ادامه داد: معمولا حدود نیمی از ظرفیت پذیرش دانشگاه به دانشجویان شاغل اختصاص دارد و مطابق با ماموریت‌های جهاد دانشگاهی دانشجوی شاغل به فردی اطلاق می‌شود که حداقل یک سال در  رشته‌ای که می‌خواهد در آن تحصیل کند، در جهاد دانشگاهی، بخش دولتی یا خصوصی اشتغال و فعالیت داشته باشد که این مساله آمار اشتغال دانشگاه علمی کاربردی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

وی به تبیین برنامه‌های آتی این مرکز نیز پرداخت و اظهار کرد: ورود به رشته‌هایی که از نظر بازار کار توانمندی دانشجویان را افزایش دهد، از برنامه‌های کلان مرکز است و در این زمینه از طریق وزارت علوم رشته‌ها را رصد کرده و به دنبال آن هستیم که رشته‌های متناسب با نیاز بازار کار را جایگزین کنیم که فعال کردن حوزه تجهیزات پزشکی نیز در این راستا بوده است.

رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان همچنین با اشاره به سیاست دانشگاه علمی کاربردی در برگزاری دوره‌های تک‌پودمان کوتاه‌مدت سه تا ۶ ماهه مهارت‌محور و شغل‌محور، گفت: شرکت در این دوره‌ها برای همه افراد امکان‌پذیر است و فرد با حضور در چنین دوره‌هایی می‌تواند با گذراندن آموزش مهارت‌محور حداکثر ۶ ماهه، یک بازار کار برای خود ایجاد کند و شغل مستقلی داشته باشد. در برنامه ششم توسعه قرار است سالانه تعدادی دوره‌های تک پودمان در مرکز راه‌اندازی شود.

اثنی‌عشری تصریح کرد: به‌طور مثال دوره برنامه‌نویسی و تعمیرات موبایل و تبلت در برنامه امسال قرار دارد و همه افراد هم می‌توانند با حداقل مدرک دیپلم در این دوره شرکت کنند؛ در برنامه ششم توسعه وارد این فضا می‌شویم زیرا معتقدیم برگزاری این دوره‌ها می‌تواند کارایی بیشتری نیز برای دانشجویان داشته باشد.

وی با تاکید بر آمادگی این مرکز برای حرکت در راستای سیاست‌های کلان کشور در حوزه توانمندسازی جوانان برای اشتغال و شناسایی فرصت‌ها، گفت: به‌طور یقین همکاری بین دانشگاه و وزارت کار به‌طور مناسب و موثر برقرار خواهد بود تا پذیرش در هر رشته‌ای انجام نشود، بلکه این کار را بر اساس نیاز بازار کار انجام دهیم؛ به همین دلیل در یک سال اخیر نیز با توجه به نرخ رشد جمعیت و کاهش دانشجو، این مساله مدیریت شد و توانستیم به اهداف پیش‌بینی‌شده دست پیدا کنیم.

4 + = 5