معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان عنوان کرد :
امروز از طرح برتر دستیابی و تدوین دانش فنی مته حفاری دندانهای در ۹ سایز به عنوان شاخص ترین دستاورد جهاددانشگاهی کشور در حوزه فنی و مهندسی رونمایی خواهد شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان ، همزمان با سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در تهران، از ۵ دستاورد این نهاد در چهار حوزه تخصصی شامل حوزه فنی مهندسی، علوم پزشکی، کشاورزی و علوم اجتماعی و هنر رونمایی میشود که در این مراسم در حوزه فنی مهندسی از طرح برتر دستیابی و تدوین دانش فنی مته حفاری دندانهای در ۹ سایز به عنوان شاخص ترین دستاورد جهاددانشگاهی کشور در حوزه فنی مهندسی متعلق به جهاد دانشگاهی استان خوزستان رونمایی خواهد شد.
مهندس بهنام قدرتی، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان اظهار کرد: مته حفاری نوک پیکان صنعت حفاری و یکی از حیاتیترین کالاهای این صنعت است. با توجه به تحریمی بودن این کالا و نیاز به خودکفایی در خصوص تامین این کالای دانشبنیان، تدوین دانش فنی ۹ قلم از پرمصرفترین مدلهای متههای حفاری سه کاجی در دستور کار پژوهشگران جوان جهاد دانشگاهی قرار گرفت.
وی افزود: این اقلام شامل چهار مدل مته دندانهای در سایز ½ ۱۷ اینچ، یک مدل در سایز ½ ۸ اینچ، یک مدل در سایز ۸/۳ ۸ اینچ، یک مدل در سایز ۴/۱ ۱۲ اینچ، یک مدل در سایز ۸/۱ ۶ اینچ و یک مدل نیز مته دکمهای در سایز ۲/۱ ۸ اینچ است. این متهها به دلیل ویژگیهای خاص خود، از جمله مقاومت بالا در برابر سایش و کارایی در شرایط سخت حفاری، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان عنوان کرد: با تلاشهای مجاهدانه پژوهشگران گروه مکانیک پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی استان و همکاری متخصصان صنعت نفت، اکنون شاهد تدوین دانش فنی طراحی، ساخت و تولید انبوه این متهها در خط تولید پیشرفته متههای حفاری در اهواز هستیم.
قدرتی تاکید کرد: این موفقیت نه تنها نشاندهنده توانمندیهای علمی و فنی پژوهشگران داخلی است، بلکه گامی مهم در جهت خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات در صنعت حیاتی نفت و گاز کشور است.
وی ادامه داد: فرآیند تولید متههای حفاری شامل مراحل مختلفی از جمله طراحی مهندسی، انتخاب مواد اولیه با کیفیت، فرآیندهای حرارتی، ماشینکاریهای پیچیده و کنترل کیفیت دقیق است که هر یک از این مراحل با دقت بالا انجام شده تا محصول نهایی با کیفیت و کارایی بالا به دست آید.
قدرتی اضافه کرد: با توجه به تجربیات حاصل شده و ایجاد دانش فنی طراحی متههای حفاری در این پژوهشکده و اخذ گواهینامه طلایی از نهاد صدور گواهی کیفیت انجمن نفت ایران در این زمینه، اکنون توانایی تدوین دانش فنی تولید تمامی مدلهای متههای حفاری در سایزهای مختلف و با توجه به شرایط عملکردی و سازندی مورد درخواست متقاضیان در این پژوهشکده وجود دارد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خوزستان افزود: با توجه به بازار گسترده این اقلام در منطقه و با بازاریابیهای بینالمللی صورت گرفته در این خصوص، در نظر داریم تا سهمی از بازار جهانی را نیز داشته باشیم.
وی عنوان کرد: این موفقیت بزرگ نشاندهنده توانمندیهای علمی و فنی پژوهشگران داخلی و عزم راسخ آنها برای دستیابی به خودکفایی در صنایع استراتژیک کشور است. امید است با ادامه این تلاشها و حمایتهای لازم، شاهد دستاوردهای بیشتری در این زمینه باشیم و بتوانیم نقش موثری در توسعه و پیشرفت صنعت نفت و گاز کشور ایفا کنیم.
همزمان با سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در تهران، از ۵ دستاورد این نهاد در چهار حوزه تخصصی شامل حوزه فنی مهندسی، علوم پزشکی، کشاورزی و علوم اجتماعی و هنر رونمایی میشود که در این مراسم در حوزه فنی مهندسی از طرح برتر دستیابی و تدوین دانش فنی مته حفاری دندانهای در ۹ سایز به عنوان شاخص ترین دستاورد جهاددانشگاهی کشور در حوزه فنی مهندسی متعلق به جهاد دانشگاهی استان خوزستان رونمایی خواهد شد.
نظر شما :