تدوین دانش فنی و تولید ماده شیمیایی LCM توسط جهاد دانشگاهی خوزستان

تحویل اولین محموله مواد کنترل هرزروی سیالات حفاری چاه‌های نفت (LCM) به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب

گامی مهم برای کاهش وابستگی به واردات و توسعه فناوری‌های داخلی
اولین محموله از مواد کنترل هرزروی سیالات حفاری چاه‌های نفت (LCM) به وزن ۱۲ تن، توسط سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تحویل داده شد.
تحویل اولین محموله مواد کنترل هرزروی سیالات حفاری چاه‌های نفت (LCM) به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان، اولین محموله از مواد کنترل هرزروی سیالات حفاری چاه‌های نفت (LCM) به وزن ۱۲ تن، توسط سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تحویل داده شد.

این محموله که با بهره‌گیری از دانش فنی بومی تولید شده است، نقش بسزایی در بهبود فرآیندهای حفاری و کاهش هزینه‌های ارزی دارد. مواد کنترل هرزروی سیالات حفاری که دانش فنی آن توسط گروه شیمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان تدوین و توسعه یافته است، به‌عنوان یکی از مواد راهبردی در عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز شناخته می‌شود. این مواد با ایجاد انسداد در ترک‌ها و شکاف‌های موجود در سازندهای زیرزمینی، از هدررفت سیالات حفاری جلوگیری کرده و موجب افزایش کارایی و ایمنی عملیات حفاری می‌شوند. براساس آمارها، نیاز سالانه صنعت نفت کشور به این مواد حدود هزار تن است. پیش از این، بخش عمده‌ای از این نیاز از طریق واردات تأمین می‌شد که هزینه‌های ارزی قابل‌توجهی به کشور تحمیل می‌کرد. با تولید این مواد در داخل کشور، صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی حاصل خواهد شد.

دکتر حسن محمدی مجد، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان ضمن قدردانی از تلاش‌های متخصصان این مجموعه گفت: «ارتباط مستمر با صنعت نفت، توجه به چالشها و نیازهای جدی صنعت، برنامه های عملیاتی جهت توسعه بازار و اعتماد به جوانان متخصص از عوامل کلیدی به ثمر نشستن این پروژه می باشد. تدوین دانش فنی و تولید این مواد نتیجه ایمان به جهاد علمی و علم جهادی در پژوهشکده تکنولوژی تولید بوده است..»

وی افزود: «این موفقیت نشان‌دهنده توانایی علمی و صنعتی کشور در رفع نیازهای دانش بنیان صنعت و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است. این دستاورد نه‌تنها گامی در جهت استقلال صنعتی کشور است، بلکه بیانگر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه برای دستیابی به خودکفایی در حوزه فناوری‌های پیشرفته است. هدف ما تأمین کامل نیاز داخلی و دستیابی به بازارهای صادراتی است.


نظر شما :