علوی تاکید کرد
ضرورت تدوین سند فرهنگی برای تحقق رونق تولید
رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با تاکید بر ضرورت تدوین سند فرهنگی برای تحقق رونق تولید، گفت: تا زمانی که تصور کنیم کالای خارجی بر داخلی اولویت دارد، شاهد رونق فعالیت واحدهای تولیدی در کشور نخواهیم بود؛ در این زمینه نیازمند یک سند فرهنگی بالادستی هستیم که وزارتخانهها ملزم به رعایت آن باشند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، سیدعلیرضا علوی اظهار کرد: نامگذاری سال ۱۳۹۸ با عنوان “رونق تولید” از سوی مقام معظم رهبری اقدام بسیار هوشمندانهای بود که میتواند در شرایط فعلی، به اقتصاد کشور بسیار کمک کند. البته شرط تحقق این مهم، گسترش همکاریهای بینبخشی در وزارتخانهها و همچنین تغییر فرهنگ حاکم در بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور است.
وی افزود: مولفههای متعددی بر رونق تولید تاثیر مستقیم دارند که از جمله مهمترین آنها، تغییر فرهنگ خرید کالای خارجی، به ویژه در بخش صنعت است. تولیدکنندگان داخلی، ستونهای اصلی رونق تولید در کشور هستند و در صورتی که از سوی خریدار داخلی مورد حمایت قرار بگیرند، میتوان شاهد رونق تولید در کشور بود.
علوی تصریح کرد: بستههای حمایتی نیز میتواند در تقویت تولیدکننده داخلی بسیار موثر باشد و در نتیجه دولت باید با حمایت از تولیدکننده داخلی، موجب بهبود کیفیت و در نتیجه رونق بازار داخلی شود. از سوی دیگر، قانونگذار نیز نقش مهمی بر عهده دارد، زیرا همانطور که بارها عنوان شده است، گاهی برخی قوانین دست و پا گیر، موجب کندی حرکت واحدهای تولیدی داخلی میشود و همین موضوع تمایل به خرید خارجی را افزایش میدهد.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در زمینه بومیسازی تولید در کشور، خاطرنشان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی در استانهای مختلف کشور اقدامات موثری را در زمینه بومیسازی دانش و تجهیزات و قطعات مورد نیاز کشور انجام داده است و در راس آن نیز بومیسازی اقلام ضروری مورد نیاز صنعت نفت در جهاد دانشگاهی خوزستان بوده است. صنعت نفت کشور در مسیر خودکفایی و استقلال در زمینه کالاهای اساسی قرار گرفته و جهاد دانشگاهی نیز با بومیسازی دانش ساخت این قطعات، موجب تسریع در استقلال این صنعت شده است.
وی ادامه داد: بومیسازی و ساخت متههای حفاری، از جمله اقدامات درخشان جهاد دانشگاهی خوزستان در سال گذشته بود و اکنون دانشمندان هماستانی ما این تکنولوژی را در اختیار دارند و صنعت نفت کشور نیز میتواند بدون نگرانی از تحریمها، به بومیسازی دیگر کالاهای مورد نیاز خود بیاندیشد.
علوی گفت: علاوه بر پیشنیازهای قانونی و اقتصادی برای تحقق رونق تولید، ضرورتهای فرهنگی متعددی نیز وجود دارد و در این مورد، به شدت نیازمند تغییر نگرش در مدیران و عامه مردم هستیم.
وی افزود: جهاد دانشگاهی بارها ثابت کرده است که در شرایط دشوار، آماده اجرای پروژههایی است که موجب خودکفایی کشور میشوند و در شرایط فعلی نیز میتوان به توان و دانش موجود در این مجموعه اتکا کرد. در سال گذشته در جهاد دانشگاهی خوزستان، چند واحد تولیدی از جمله خط تولید متههای حفاری و مرکز تولید فرآوردهای شیمیایی راهاندازی شد و در سال ۹۸ شاهد تولید محصولاتی در این مراکز خواهیم بود که پیش از این آنها را وارد میکردیم.
نظر شما :